case: FOXX AV Audiovisual

Voor FOXX AV (v/h Houben Mediatechniek) heb ik de hele strategische en operationele communicatie verzorgd van eind 2019 tot medio 2023. Incl. de rebranding van drie verschillende merken/bedrijven naar een geïntegreerd businessconcept: projects, rental en content. Logo en huisstijl werden intern ontwikkeld m.b.v. eigen vormgevers. We zorgden ervoor dat e.e.a. ook grafisch te verwerken was en dat er een manual kwam met beschrijving typografie, kleurgebruik, toepassingen, etc.

De rebranding ging gepaard met een in- en externe communicatiecampagne waarin zowel de website, direct e-mail, social media alsook pers en PR een belangrijke rol speelde. De website werd vanaf 0 opgebouwd op het Umbraco-platform samen en met Pixelplus uit Beek. De site werd zowel Nederlands- als Duitstalig opgezet. Belangrijk daarin zijn ook de SEO-teksten, de indeling/navigatie en het onderdeel 'nieuws' en 'projecten' waarmee we steeds weer een impuls kunnen geven aan de Google rankings, op basis van de bij de start ontwikkelde kernwoorden en begrippen. Daarnaast plannen we nog steeds Google Ads campagnes die voor gerichte traffic moet zorgen.

Ook was er vanaf het begin veel aandacht voor de ontwikkeling van het LinkedIn-kanaal. Alle accountmanagers moesten hun relaties aanhaken en tot op vandaag verzorgen we de content media strategie waarin zowel op de website als op LinkedIn gerichte actuele content gemaakt wordt. Dat geldt ook voor de productie van whitepapers over onderwerpen als ‘hybride werken’, ‘blended learning’ en ‘online events’. Deze schrijven we op maat en worden via de website aangeboden al dan niet in combinatie met een betaalde LinkedIn-campagne (per doelgroep).

Per 1 januari 2022 namen de vier zoons van oprichter Hans Voss de aandelen over. Ook het communicatietraject hieromtrent werd door bureau 20/20 verzorgd. Er werd een zorgvuldig traject uitgezet waarin eerst personeel, daarna de klanten en tenslotte de overige doelgroepen werden geïnformeerd. Uiteindelijk werden daarbij alle relevante kanalen ingezet. Voor het personeel was er een event waarin er naast het zakelijk deel ook genoeg ruimte was om te vieren. De klanten werden via een direct e-mail (Mailchimp) geïnformeerd en daarna via de social media kanalen. Ook was er pers en PR naar de regionale- en vak media. Tenslotte was er nog een artikel in Navenant Magazine. De transitie verliep soepel en de overdracht was een ideaal moment voor extra ‘rumour around the brand’ en nog een keer goed de propositie van FOXX AV onder de aandacht te brengen.  

Tot op heden is bureau 20/20, samen met Pixelplus, verantwoordelijk voor de online en offline communicatie van FOXX AV. Dat wil zeggen het contentmatig beheer van de website incl. updates en aanpassingen op basis van Google Analytics informatie, het posten van LinkedIn content op basis van verschillende topics, het uitzetten van Google Ads en LinkedIn ads campagnes en het bewaken van de overall communicatie passend binnen de positionering en propositie. Tenslotte worden ook alle ad hoc communicatie-items opgepakt.

Daarmee is FOXX AV een van de langstlopende projecten en meest gewaardeerde klanten van bureau 20/20. De expertise wordt over en weer ten volle benut en van alle kennis en ervaring wordt optimaal geprofiteerd.

Heb jij ook een tijdelijk project of wil je van gedachten wisselen over de marketing communicatie van een platform? Mail me dan en ik maak een afspraak met je.

Image