case Sprinc – MVO-platform Parkstad Limburg

R2M bureau voor live communicatie om sociaal te innoveren heeft een concept voor netwerkclubs, die gelieerd zijn aan WSW-bedrijven met als doel sociaal te innoveren en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan te helpen. Voor WSP Parkstad werd ook een dergelijk platform ontwikkeld. Bureau 20/20 kreeg als opdracht om de naam te ontwikkelen op basis van een aangescherpte positionering.

De eerste stap was om de kerngroep, die bij de oprichting betrokken, was te laten brainstormen en associëren hoe zij het platform voor zich zagen op basis van de missie en de visie. Wat moest de uitstraling zijn, welke merkkarakters zagen zij, wat zou het archetype moeten zijn, etc. Op basis van de uitkomsten werd een verkorte versie van het Merk Positionerings Sheet geschreven en gingen we aan de slag. Dat leidde in eerste instantie tot een longlist van namen waaruit op basis van criteria uit een shortlist de keuze werd gemaakt door de werkgroep. Veruit met de meeste punten eindigde Sprinc op de eerste plaats.

In de naam Sprinc zit alles wat deze club voor het WSP en Parkstad betekent: 'Springen incorporated'. Het springen tot bedrijfsactiviteit gemaakt. Ondernemers maken springen, het overbruggen van afstanden mogelijk. 'Incorporate' betekent ook insluiten, inclusie, iedereen doet mee. Spring refereert aan de sprong die samen gemaakt moet worden om de afstand tot de arbeidsmarkt voor velen te overbruggen. Spring staat ook voor de nieuwe lente ten aanzien van arbeidsparticipatie. De belofte van het een nieuw seizoen, nieuwe kansen die we samen kunnen benutten om talenten te laten opbloeien. Spring is een aansporing voor alle betrokkenen: doe mee, je kunt het, je staat er niet alleen voor, we vangen je op….spring!

De naam werd bij (potentiele) founders en partners met veel enthousiasme ontvangen. Bureau 20/20 was dan ook bijzonder trots dat er werd gekozen voor een dergelijke eigenwijze en eigenzinnige naam. Wederom een bewijs van de kracht van de Parkstad.

Heb jij ook een tijdelijk project of wil je van gedachten wisselen over de rol van sparringpartner positionering en communicatie voor een nieuw product of dienst? Mail me dan en ik maak een afspraak met je.